Προωθήστε την ιστοσελίδα σας στην 1η σελίδα της Google

Η ιστοσελίδα σας είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Η δημιουργία της είναι το πρώτο βήμα. Η προώθηση της είναι το δεύτερο, αναγκαίο βήμα για να μπορέσετε να έχετε χειροπιαστά αποτελέσματα, δηλαδή πωλήσεις.

Μηχανές αναζήτησης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι προώθησης της, ο σημαντικότερος είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης και συγκεκριμένα μέσω της Google. Και ο λόγος είναι απλός. Σύμφωνα με έρευνα το 89% των καταναλωτών και το 70% των εταιριών χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης της Google για να βρουν προϊόντα και υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν. Και οι περισσότεροι από αυτούς εστιάζονται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, δηλαδή στα 10 πρώτα αποτελέσματα. Αν η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται σε αυτά τότε έχετε σοβαρές πιθανότητες να την επισκεφθούν και με αυτό τον τρόπο να αποκτήσετε νέους πελάτες. Πως όμως θα το επιτύχετε αυτό;

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων

Η διαδικασία για να πετύχετε την εμφάνιση της ιστοσελίδα σας στην 1η σελίδα της Google ονομάζεται βελτιστοποίηση ιστοσελίδων ή search engine optimization. Πρόκειται για μια απαιτητική και σύνθετη εργασία η οποία απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις τόσο σε θέματα του διαδικτύου όσο και σε θέματα marketing. Συνοπτικά θα λέγαμε ότι αποτελείται από δύο στάδια, το να κάνετε την ιστοσελίδα σας πιο φιλική στη Google και το να αυξήσετε τη δημοτικότητα της.

Κάνοντας την ιστοσελίδα σας πιο φιλική στην Google

Στο στάδιο αυτό εξετάζουμε τα τεχνικά θέματα της ιστοσελίδα σας όπως είναι η ταχύτητα της, η σωστή σύνταξη του κώδικα της, η χρησιμοποίηση τεχνολογιών που πιθανόν δημιουργούν προβλήματα στις μηχανές αναζήτησης καθώς και πολλές άλλες τεχνικές παραμέτρους οι οποίες λαμβάνονται υπόψη από την Google όταν αξιολογεί την ιστοσελίδα σας.

Αύξηση της δημοτικότητας της ιστοσελίδα σας

Όσο πιο δημοφιλής είναι μια ιστοσελίδα τόσο πιο ψηλά εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σε αυτό το στάδιο λοιπόν αυξάνουμε τη δημοτικότητα της ιστοσελίδα σας με δύο τρόπους, με τα backlinks και με τα social signals.

Backlinks

Τα backlinks είναι σύνδεσμοι που υπάρχουν σε άλλες ιστοσελίδες και οι οποίοι δείχνουν στην δική σας. Όσο πιο πολλοί είναι αυτοί οι σύνδεσμοι τόσο πιο δημοφιλής θεωρείται η ιστοσελίδα σας. Η προώθηση ιστοσελίδων με τα backlinks είναι μέχρι στιγμής η σημαντικότερη παράμετρος για να εμφανιστείτε στην 1η σελίδα της Google. Η καλύτερη μέθοδος είναι να δημιουργηθούν με φυσικό τρόπο, δηλαδή οι webmasters των άλλων ιστοσελίδων να συμπεριλάβουν σύνδεσμο που να δείχνει στη δική σας. Ο σημαντικότερος λόγος για να κάνουν κάτι τέτοιο είναι να έχετε ενδιαφέρον και μοναδικό περιεχόμενο. Μπορείτε βεβαίως και εσείς να δημιουργείτε backlinks, για παράδειγμα σε directories ή με σχόλια σε blogs τρίτων. Στην τελευταία περίπτωση προσέξτε το περιεχόμενο αυτών των blogs να συνάδει με εκείνο της δικής σας ιστοσελίδας καθώς επίσης στα anchor text των συνδέσμων να χρησιμοποιείτε με μέτρο τις λέξεις-κλειδιά που αφορούν στην επαγγελματική σας δραστηριότητα.

Social Signals

Τα social signals είναι ο αριθμός των likes και των shares στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αφορούν στην ιστοσελίδα σας. Και στην περίπτωση αυτή, όσο περισσότερα είναι τόσο πιο ψηλά θα εμφανίζεται η τελευταία στα αποτελέσματα της Google.

Αξίζει να επενδύσετε στην βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας;

Η απάντηση είναι ένα ξεκάθαρο NAI. Και ο λόγος είναι απλός. Όταν η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης πετυχαίνετε δύο στόχους. Πρώτον μαθαίνουν την εταιρία σας πολλοί υποψήφιοι πελάτες της και δεύτερον και σημαντικότερο κερδίζετε σε αξιοπιστία γιατί σας έχει προτείνει η ίδια η Google. Αντίθετα, με τις διαφημίσεις δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή την αξιοπιστία γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρνητικά προδιατεθειμένοι για αυτές.

πηγή